Fri, 12 Mar | Noorddijk 90

Concert aan de Zaan 12 Maart 2021

Wat is er mooier dan een viool? juist ja... twee violen
Registration is Closed
Concert aan de Zaan 12 Maart 2021

Tijd en locatie

12 Mar, 20:00
Noorddijk 90, Noorddijk 90, 1521 PD Wormerveer, Nederland

Over het evenement

Peter en Sanne hebben samen een uniek vioolduo programma samengesteld. Sanne heeft les gehad van Peter, dus eigemlijk meester en (meester) leerling, hoe leuk is dat! Laat je verrassen want wat is er mooier dan een viool.. juist twee violen...

Peter Brunt studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Bets van der Horst, Davina van Wely en Herman Krebbers. Daarna studeerde hij verder aan de Juilliard School in New York bij Dorothy DeLay en bij Sandor Végh. In 1981 won hij het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Daarna was hij enkele jaren aanvoerder van de tweede violen bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Vervolgens was hij enkele jaren concertmeester bij Nieuw Sinfonietta Amsterdam en gast-concertmeester bij andere orkesten. Hij is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.

Sanne Hunfeld studeerde viool bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2004 haar bachelor-diploma met onderscheiding haalde. Daarna studeerde ze verder aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij David Takeno waar ze in 2005 haar Master Degree in Music Performance haalde, ook met onderscheiding. Ze sloot haar studie af bij Peter Brunt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Verder volgde ze masterclasses bij onder meer Herman Krebbers en Maxim Vengerov (de laatste tijdens het televisieprogramma Masterclass).Sinds 2011 is zij violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.

Registration is Closed